Paus i arbetet

 


Jag började med keramik för 40 år sedan, och är självlärd. Har haft många keramikkurser, varit lärare i keramik på en folkhögskola, arbetat på ett krukmakeri i Blekinge för att sedan starta egen verksamhet 1994.


Emellanåt har jag varit anställd inom verkstadsindustrin med mycket svetsning och allt som hör därtill. Detta har gjort mig intresserad av att kombinera metall och keramik. Som ett resultat så har det blivit växtställningar för rosor och andra klättrande växter.


Vattenspel, fågelbad, trädgårdsprydnader har tagit form under årens lopp. Bruksting som man kan duka upp till fest, lite robust och inbjudande tycker jag om. Unika föremål som tänjer på fantasi och skaparglädje hör också till.


Trädgårdsprojekt som grönsaksodlingar, bärbuskar och gamla fruktträd integrerat med keramik, smidesställningar och terrasser av sten och tryckimpregnerat trä är roligt att ägna sig åt. Min tanke är att kunna visa upp för besökare hur det kan se ut. Dessa projekt ska man kunna följa på bloggen.


Keramiker Göran Bengtsson

Jag är medlem i Konsthantverkscentrum ( KHVC ).  Har försäljning på Karla Konsthantverk i Helsingborg, Byskolan i Gånarp och Klockaregårdens trädgårdsbutik i Öhr.På gång


Vi håller på med en ny hemsida och det kommer att ta ett tag innan allt är klart. Ber om överseende med det.


Öppettider tillsvidare är enligt överenskommelse. Vi öppnar när vi är hemma och har möjlighet att ta emot besökare.  Inför sommaren återkommer vi med öppettider.


Göran och Ann-Marie